Różności > Opowiadania, wiersze...

Opowiadania

<< < (7/83) > >>

Śnieżka (Blanka):
okej.

Nero01:
Śnieżko a na ten konkurs Tragedia, to opowiadania, mamy wysyłać do Kryształowej?

Śnieżka (Blanka):
do Rebeki :)

Kryształowa:
Polanka, kwiaty cudowne. Zapach maciejek, czuć było wszędzie. Położyłam się w niskiej trawie. Czułam się jak jedyny wilk na świecie. Nagle strzała przeleciała obok mojego ramienia. Nie zdążyłam się obrócić. Złapali mnie w sieć. *To chyba koniec..* Zasnęłam. Obudziłam się w dziwnym pomieszczeniu. Było tu dużo wilków. Wszystkie spały. *Chyba za słaby usypiacz mi dali..* Usiadłam i wyszłam z klatki. *Może jeszcze dam radę uciec ?* Całe pomieszczenie się ruszało. *Co to jest ?* W pewnym momencie obudził się wilk. Popatrzył na mnie. Otworzyłam mu klatkę.
-Pomóżmy innym. Najlepiej byłoby uciec. - powiedziałam do basiora
-Dobrze - odpowiedział i zabraliśmy się do roboty. Większość klatek była otwarta, a wilki się budziły i nam pomagały. Pomieszczenie stanęło w miejscu. Jedna ściana się otworzyła. Stali tam ludzie. Tak, ci bez najmniejszego uczucia potwory. Szybko wyjęli swoją broń na nasz widok....

Nero01:
Nie kumałam, bo Rebeka napisała, że Kryształowa prowadzi, później Kryształowa się zgodziła, potem, że bierze udział. I dlatego nie kumałam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej