Różności > Opowiadania, wiersze...

Opowiadania

<< < (61/83) > >>

Śnieżka (Blanka):
Jakie przemyślenia... superrr.. :P

Karoiiina:
Hehe.. Tak to jest, jak Karo się nudzi na lekcjach xD

Aisha:

--- Cytat: Karoiiina w Sierpień 29, 2013, 17:41:53 ---Hehe.. Raz mi się na lekcji nudziło, kiedy to zamiast matematyki mieliśmy zastępstwo z takim księdzem, którego nasza klasa miała w głębokim poważaniu. A więc proszę:

Rozglądam się dookoła. Znajomi rozmawiają. Ale nie ze mną. Tablica wisi. Ławki stoją. Nic się nie zmieniło. A może jednak? Niby ta sama klasa, lecz inna. Niby ta sama ławka, lecz inna. Niby te same osoby, lecz inne. Patrzę na słowa zapisane i myślę - Dlaczego? Świat kiedyś był inny, a teraz? Powiedziałabym - dno. Chmury na niebie, drzewa kołyszące się na wietrze. Nie. Można by pomyśleć, że... sama nie wiem. W klasie głośno, niczym w dżungli. A ja siedzę. Samotna. Jak palec. Dzwonek za chwilę. A ja piszę. Nie przejmuję się nimi, bo po co? Lubią mnie wtedy, kiedy coś potrzebują. Jak każdy człowiek. Nikt nie jest idealny. Nie jest mi smutno z tego powodu. To normalne. Chciałabym wyjść z tej klasy. Ale nie mogę. Dlaczego? To normalne.

--- Koniec cytatu ---

Fajne ;)

Defera:
Zajefajne xD

Nana:
Tak wiem...Nana...
 A więc złapało mnie na coś...cUś pojedynczego czyli takie bez sensu tylko że to będzie...wiersz cos podobnego do wiersza...mój pierwszy więc to będzie dla mnie wyzwanie ; )

Świat już się tu kończy
Dalej drogi nie ma..po prostu jej brak
Tylko mrok a jednak światło
Cień i Noc tańczą razem w świetle księżyca którego blask niesie echem
Zwlekam się z łóżka, po ciężkim dniu, czarny kot do mnie przyszedł
Zielone jego ślepia wgapiają się we mnie, przytulam go i ruszam dalej
Do kościoła czas iść, na mszy ksiądz mówi coś o diable i szatnie, o złu które tuż za rogiem jest
Lecz ja nie słucham tego, mimo że katolik to mam gdzieś kościół i prawo...
Idę ciemną ulicą, czarny pies przebiega mi drogę ale ja go mierzę wzrokiem i ten w popłochu wieje
Kto by pomyślał?
Że moc drzemie tam?
"Posiadam wiarę w niemożliwą moc. Wystarczającą by rozświetlić mrok!" ryczy tekst COMY.
Mówią o końcu świata, o Raju tam daleko. Że zabić się trzeba w Boga wierzyć aby tam być
Ale ja wiem to z głębi siebie że nadzieję i wiarę trzeba mieć aby tam dojść
Że ginąć nie trzeba....Trzeba tam tylko dojść!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej