Różności > Pozostałe

Zadania domowe

<< < (8/12) > >>

Demon:
W sumie już znalazłem w googlach ale jak chcesz to nabazgraj bo moja pani od polaka, sprawdza czy z netu nie mamy, już kilka razy kilku wpadło bo miało podobne lub identyczne jak w necie.

Co?! W 1 kl. rozprawka? Jakiż to cudem? Ja to w drugiej klasie dopiero, i teraz... no w drugiej...

Karoiiina:
Huh, na konkurs się przygotowuję (mamy 21) i muszę rozprawkę napisać, i tak coś nadziubdziam xD

Karoiiina:
DEMON!
Napisałam Ci to! Wesel się i raduj, nie zajęło to dużo miejsca, troszku tylko więcej w tym rozwinięciu napisałam.. To moja pierwsza rozprawka, brak rewelacji, ale trudno. Proszę:

Czy zwierzę może stać się przyjacielem człowieka?   Wiele osób ma różne zdanie na ten temat. Jednak niektóre zwierzęta pomagają ludziom w pracy - w mieście i nie tylko. Teraz chciałbym przedstawić swoje argumenty, które będą popierały tą tezę.
   Najważniejszym, według mnie, argumentem będzie to, o czym już wspomniałem na samym początku - zwierzęta pomagają ludziom w pracy. Szczególnie znane są psy policyjne. Często pomagają w tropieniu przestępców oraz wykrywania na przykład narkotyków. Wielu policjantów zaprzyjaźnia się z tymi psami, więc pies może zostać przyjacielem człowieka.
   Drugim argumentem będzie to, że niektóre zwierzęta pomagają ludziom w rehabilitacji, więc niepełnosprawni również zaprzyjaźniają się ze zwierzętami. Przecież wielu ludzi niewidomych ma tak zwane "psy-przewodnicy".
   Trzecim, i ostatnim argumentem będzie to, że ludzie mają swoje pasje i często zwierzęta są "ostatnim wyjściem". Czasami ratują swych właścicieli z opałów, nie raz pilnują ich i bronią w razie niebezpieczeństwa.
   Dzięki tym argumentom, jak już wspominałem na początku, zwierzę może stać się przyjacielem człowieka. Uważam tak, ponieważ są bardzo pomocne, wierne i niektóre poświęcają życie za człowieka, aby temu było dobrze. To tyle z mojej strony, dziękuję za uwagę.

Demon:
Oj weselę się, po raz pierwszy w tym roku zrobiłem dzięki Tobie zadanie z polaka xD

Karoiiina:
Ciesz się, że nie rozpisałam się.

Sorry, że tak na początku dałam z psami policyjnymi, ale to nie dało mi spokoju i coś trzeba było -.-

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej