Różności > Opowiadania, wiersze...
Historie Nany
Nero01:
Nie mogę się doczekać
Nana:
Niestety w bardzo różnym czasie będą opowiadania... a to z tego powodu że po prostu nie mam już czasu na większość spraw.
Nero01:
Skoda :-[
Nana:
Nana: Return of the legend
Nana rzuciła plecakiem o podłogę. Już pamiętała tyle rzeczy ze swojego "snu".
Przypomniała jej się radość gdy usłyszała od 'Cienia' że jest przyjacielem jej ojca i ojcem chrzestnym czyli inaczej wujkiem.
Elita stała jej się bardzo bliska. Tak samo jak wieść że nazwa drużyny została użyta przez jej ojca, 'Cienia', Anesisa, Chwili i Belleny...oraz Rufusa.
Notes. Notes był kluczem do powrotu. Powrotu do domu.
-Mogło minąć wiele lat...Jestem tutaj dopiero od paru miesięcy.-powiedziała do siebie. Coś ją popchnęło. Gwałtownie się odwróciła. Nikogo za nią nie było.
Coś sprawiło że notes spadł na podłogę. Otworzył się na stronie gdzie był wyrysowany jakiś znak.
Przedstawiał wilka pożerającego ogon drugiego. W środku był znak YinYang.
Koło jaśniejszego wilka było narysowane coś na wzór słońca a obok ciemniejszego, sierp księżyca.
Obok była notka.
"Symbole które mówią o legendzie dwóch braci. Byli oni wilkami ale też trafili na ten świat. NightDead zwany również Noce. Drugi brat nosił imię MoonLight na którego mówiono Light.
Light i Noce byli bardzo ze sobą zżyci. Jeden przyjął moce niebieskie drugi czerwone. Tak powstała granica pomiędzy nimi której nie mogli złamać.
Mimo że byli braćmi różnili się od siebie bardzo mocno. Jeden kochał ludzi drugi ich nienawidził. Noce kochał przelewać krew zaś Light nie chciał tego robić.
Pewnego razu spotkali Śmierć na swojej drodze. Noce postanowił ją przechytrzyć zaś Light spojrzeć prosto w oczy...
Śmierć podała dłoń Lightowi i nadała mu umiejętność władania nad wszystkim co czyste. Przeklnęła drugiego brata i nadała mu umiejętność władania nad wszystkim co złe i podstępne. Zesłała go do piekła. Light'a ucałowała i pozwoliła żyć wiecznie.
Tak odeszła Śmierć. Po upływie kilku lat bracia ponownie się spotkali. Mieli rodzinę, watahę i przyjaciół.
Light miał córkę Ramrę a Noce syna Lendera.
Doszło pomiędzy nimi do kłótni. Dwaj bracia się znienawidzili. Jeden chciał drugiemu przebaczyć ale drugi chciał pierwszego zabić.
Tak narodziły się dwa rody które do tej pory dzielą wszystkie Światy.
Strona Słońca i Strona Nocy...
Dalej nie pamiętam jak szła legenda. Zabawne jest to że jedynym wilkiem który nie odkrył swoich umiejętności jest Nana. Można by w niej wyhodować to co najpiękniejsze lub to co złe.
Bardzo chciałbym aby Rufus nie warzył się położyć na niej łapy!"-Nana miała otwarte usta z wrażenia.
-Jestem legendą...-wydusiła z siebie.
Następnego dnia notes był otwarty. Coś było nabazgrane czarnym tuszem.
-Zainteresowałaś mnie...napisz odpowiedź na zeszycie.
Nana przysiadła i napisała swoim niebieskim długopisem.
-Jestem Nana i widziałam twoją śmierć.-słowa zostały chwilę na kartce po chwili jednak się rozpłynęły.
-Ty jesteś Naną?! O...o rany! Nigdy nie myślałem że cię spotkam.-słowa zawisły na chwilę po czym znów zniknęły.
Nero01:
Super
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej