Tereny Pierwotnych > Las

Las

<< < (229/342) > >>

Demon:
-To nie za fajnie... będziesz miał więcej nauki. - mruknął i się rozejrzał.
-No dobra to jest lecznicze ziele (nazwa niezwykle oryginalna), charakteryzuje się tym, że zamiast kwiatu ma czerwone liście, czyli ma zielone normalne liście, a kwiaty to te czerwone... służy to leczenie raz ciętych i kłutych. Następnie mamy ogniste ziele - mówił i po kolei pokazywał Niewidzialnemu zioła. Gdy skończył opowiadać, dał mu coś.
-Trochę tego dużo więc zrobiłem Ci taką listę, niezbędną na początku - rzekł i wręczył mu biały pergamin na którym był spis roślin (http://www.watahapierwotnych.darmowefora.pl/index.php/topic,743.0.html ).

-No to tego musisz się nauczyć, ale to musisz, że musisz. Tak i teraz mogę dać  ci tytuł latośli bo podstawowy zakres roślinności znasz. Teraz by dalej zdać musisz nauczyć się nastawiać złamania itp. Chcesz dalej się uczyć?

mste2828:
-Możemy. Powiedział przesuwając pergamin do siebie.

Demon:
-Ok. - mruknął i zaczął iść znów przed siebie, tym razem w głąb lasu. Dłuższą chwilę chodził i szukał niewiadomo czego, aż w końcu znalazł łanię ze złamaną przednią kończyną.
*O, ta będzie idealna* pomyślał.
-Niewidzialny, chodź tutaj - zawołał basiora.

mste2828:
-Okey, już idę. Podbiegł do Demona.

Demon:
-Dobrze. W normalnej sytuacji albo bym uleczył tą sarne albo skrócił jej cierpienia (śmierć) ale z racji, że musisz się nauczyć leczenie dzisiaj jej pomożemy. Tak więc,  będziesz musiał zanieść ją do lecznicy, jednak nim to zrobisz będziesz musiał ją jakoś otumanić, przejrzył listę jaką Ci wcześniej dałem, i znajdź tam jakieś zioło halucynogenne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej