Różności > Opowiadania, wiersze...

Historie Nany

<< < (76/258) > >>

Karoiiina:
Super :D

Nana:
Jak ona tak walnęła tą wodą to za dzisiejszego Śmigusa Dyngusa xD

Nana:
                                 SŁOWNIK!

A więc zauważyłam że w Iluminie są pewne rzeczy, z którymi możecie mieć mini-tyci problem.

Skórzane rękawice Sumiko-

Były to zwykłe rękawice magiczne. Nie było w tych rękawicach palców a na środku dłoni wzór danego żywiołu, "mocy".

Srebrne rękawice Aisu Myukki-

Aisu Myukki była potężnym magiem oraz była zaprzyjaźniona z pewnym wilkiem ( nie, to nie Tasaku -.-'' ).
Parę kropel jej krwi płynie w żyłach Sumiko (Sory). Ab władać tymi rękawicami, nie należy już tylko wymamrotać zaklęcie ale zrobić coś na rodzaj kombinacji, która często wygląda jak taniec.

Rękawice magiczne-

służyły do nauki posługiwania się magią. Z czasem zdejmowano jedną rękawicę potem drugą.
Miały na celu opanowanie podstawowych żywiołów oraz żywiołów zawartych w rękawicach.

Coś na co wszyscy czekali ^.^

Patron-

Patrona każdy może stworzyć ale nie każdy jest na to gotowy. Zalezy to przede wszystkim od stanu psychicznego i zakresu umiejętności danej osoby.
 Gdy na przykład za patrona chcemy konia nie możemy być pewni że naszym patronem będzie koń. Na bazie umiejętności i stanu umysłu jest wybierany patron. Czyli:

Kochamy psy.
Patron=?
Nie przypuszczamy= orzeł
Patron= koń

Jest to bardzo różne. Często bywało tak że patronem stawało się stworzenie którego nie darzyliśmy szczególną miłością ( np. fretka ).
Możliwe też jest to, że patronem może być nasz przyjaciel i gdy umrze będziemy tylko my będziemy go widzieć lub gdy wytyczone zostaną do tego osoby. Przeważnie jest tak, że patron jest przeciwnej płci ale może też być tak, że będzie tej samej.
Patron za naszą zgodą lub rozkazem może zmienić postać do trzech lub dwóch zwierząt.

To chyba wszystko w mini słowniku.

Częściej będę robić coś takiego bo mogę w końcu coś wyjaśnić i nikt się nie przyczepi ._. xD   

Demon:
Yeyyku, tak się wciągnąłem w to opowiadanie o nas, że żeby się w Iluminacie odnaleźć to musiałem szukać wcześniejszego opowiadania i czytać xD
Ale było warto... a ten... ten słowniczek, ten dopisek "nikt się nie przyczepi" to do mnie? Ech, no przepraszam, że się tak zazwyczaj czegoś uczepić musiałem...

Nana:
Nie xD Nie chodzi o ciebie xDDD
Ale bardziej chodziło mi o to żeby nikt nie pytał:
-Co to są te rękawice?
-Kto to Asiu?
Itp. xDD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Odpowiedz

Idź do wersji pełnej